Sander Alma, Hoofd Expeditie

“Logistiek is voor Haitsma Beton erg belangrijk. Daarom regelen wij het transport voor de meeste projecten zelf. Wij vervoeren onze betonnen producten over de weg, maar ook over water.
In mijn functie ben ik met een team verantwoordelijk voor de gehele logistiek op het terrein. Ons streven is om de prefab elementen op tijd en zonder schade op de bouw te krijgen. Dat betekent open communiceren met je opdrachtgevers, ook als er eens wat stagnatie is. Alleen zo kun je vertrouwensrelaties opbouwen.

In de ruim 25 jaar dat ik bij Haitsma Beton werk is er veel veranderd in het transport. De logistieke planning is veel hectischer geworden, vooral omdat men geen voorraden meer op het bouwterrein wil. Daar moeten wij met onze productie en opslag op inspelen. Daarnaast zijn ook de levertijden steeds korter geworden. Waar vroeger een vaste levertijd van twee weken gold, leveren wij tegenwoordig al binnen twee of drie dagen. Indien nodig kan het zelfs nog sneller, door het uithardingsproces te bespoedigen.

Dankzij onze eigen insteekhaven aan het Prinses Margrietkanaal kunnen wij watertransport lucratiever dan wegvervoer aanbieden. Wij zien dan ook een duidelijke toename van transport over water. Een andere verschuiving is de toename van nachtelijke transporten om overlast voor weggebruikers te beperken. Dat vergt een flexibele inzet van onze medewerkers die wij onze klanten graag bieden. Elke keer dat een oplegger ons terrein verlaat en wij weer een klant tevreden hebben gesteld, ben ik toch wel trots.”