Tribune uit het boekje

Voetbalclubs AFC’34 en VV Alkmaar kozen voor de turn-key tribune van Tribune-Bouw vof.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? En ook nog goedkoper? Voetbalclubs AFC’34 en VV Alkmaar kozen voor de turn-key tribune van Tribune-Bouw vof. Dat is een samenwerking tussen Haitsma Beton en LG architecten.

Een nieuwe tribune straalt het karakter en de ambitie van de club uit en biedt veel comfort. Toch zien veel clubs op tegen het laten bouwen of renoveren van een tribune. Vaak moeten ze zelf aan de slag om relevante bouwpartijen zoals architecten en aannemers te zoeken. Om deze drempel te verlagen hebben LG en Haitsma Beton vijf jaar geleden Tribune-Bouw opgericht. Er wordt samengewerkt met een constructeur, staalconstructiebedrijf en bouwkundig aannemer als vaste partners. De klant wordt hierdoor ontzorgd en kan snel en tegen een scherpe prijs een eigen tribune realiseren.

Constructie

De standaardtribunes zijn opgebouwd uit een slank gedetailleerde staalconstructie met verjongde spanten. De partners monteren de gehele constructie, inclusief beplatingen, stoeltjes en de prefab beton tribune elementen van Haitsma Beton. De tribunes hebben een overstekend dak met banieren voor het clublogo. Glazen hekwerken zorgen voor veiligheid en dienen tevens als windschermen. De tribune kan altijd worden aangepast aan de wensen van de club. Bijvoorbeeld een spelerstunnel, combinatie met kleedkamers, radiokamer, extra sponsormogelijkheden of integratie met het bestaande clubgebouw.

Tribune-Bouw voert drie standaard modellen: 4R (4 rijen zitplaatsen), 4RS (4 rijen + sta-tribune) en de 6R (6 rijen). Hier is gekozen voor 4 rijen zitplaatsen met in totaal 419 zitplaatsen. Het onderste tribune element blijft vrij van stoeltjes, waardoor ook de eerste rij goed zicht heeft op het veld. Tevens fungeert het onderste element dan als looppad. In totaal zijn 44 één-trede elementen, 26 afdekplaten (bovenste rij) en 28 bloktreden geleverd. De lengte van de elementen is 5.60 meter. Hoofdaannemer is De Geus Bouw in samenwerking met Bouwkundig tekenbureau Niels Engel. De tribune wordt dit najaar opgeleverd.