Dag van de Bouw: bouwplaats Cambuurstadion open

Zaterdag 17-06-2023: Een uniek kijkje achter de bouwhekken bij de bouw van het stadion

Het komt niet vaak voor dat er in Nederland een voetbalstadion wordt gebouwd. Laat staan dat je een kijkje achter de bouwhekken kunt nemen. Die kans ligt voor het grijpen op zaterdag 17 juni! Dan organiseert Bouwend Nederland de Dag van de Bouw en stelt Van Wijnen de bouwplaats van het nieuwe Cambuurstadion in Leeuwarden open voor publiek. Tijdens de Dag van de Bouw ontdek je de fascinerende wereld van de bouw. Kom je ook langs?

Haitsma Beton is verantwoordelijk voor het leveren van onder andere de heipalen, tribuneliggers en tribune elementen die dit prachtige bouwwerk mede mogelijk maken. We zijn er trots op dat we een bijdrage kunnen leveren aan dit stadion en we nodigen je graag uit om tijdens de Dag van de Bouw zelf te komen kijken naar de voortgang van ons werk.

Programma
Lijkt het jou leuk om een kijkje te nemen op de bouwplaats van het nieuwe Cambuurstadion? Misschien woon je er wel naast, ben je een voetbalsupporter van Cambuur of ga je hier later naar school. Kom dan langs tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni tussen 10.00 en 16.00 uur.

Haitsma Beton, Van Wijnen, onderaannemers en de toekomstige gebruikers laten je zien wat de bouw en dit stadion te bieden heeft. Je kunt via een vaste looproute de bouwplaats bezoeken. En ondertussen ontdek je van alles over de bouw van het veelzijdige voetbalstadion met daarin een onderwijsgebouw en commerciële ruimtes.

Een greep uit de activiteiten:

  • Ontdek met welke indrukwekkende kranen en machines elke dag wordt gewerkt aan het Cambuurstadion
  • Voor kinderen diverse doe- en knutselactiviteiten: een speurtocht, zandbak en schat zoeken
  • Laat je droom voor het Cambuurstadion achter in de tijdscapsule die wordt begraven
  • Kijkje in de toekomstige kleedkamers


Foto: Paul Poels bedrijfsvideo- en fotografie

Praktische informatie

  • Adres: Stadionplein 1, Leeuwarden.
  • De bouwplaats is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Houd er wel rekening mee dat het een bouwplaats blijft en dat de ondergrond niet overal gelijk is.
  • Het evenement vindt grotendeels plaats in de buitenlucht, dus houd de weersomstandigheden goed in de gaten.
  • Parkeren: Als je met de auto komt, kun je met de Slauerhoffweg in Leeuwarden de rotonde nemen richting het Stadionplein. Een parkeerwachter wijst waar je je auto kunt parkeren.
  • Kom, indien mogelijk, met de fiets naar het stadion.

Maak kennis met de bouwsector
De Dag van de Bouw is een jaarlijks evenement waar diverse bouwplaatsen toegankelijk zijn voor publiek. Met deze dag kun je kennis maken met de bouwsector en ontdekken welke indrukwekkende werkzaamheden erbij komen kijken. Tijdens de Dag van de Bouw krijg je de kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij grote en bijzondere bouwprojecten bij jou in de buurt, zoals bijvoorbeeld het Cambuurstadion.