Nieuwbouw Sligro Deventer

De keus viel op Haitsma Beton vanwege de onlangs verkregen NEN-ISO 14001:2015 certificering.

Haitsma Beton leverde ruim 500 palen voor de nieuwbouw van horeca groothandel Sligro in Deventer. De keus van onderaannemer heiwerker Knol uit Akkrum viel op Haitsma Beton vanwege de onlangs verkregen NEN-ISO 14001:2015 certificering.

Opdrachtgever Sligro koos er bewust voor om het bedrijfspand met Breeam-NL certificering te bouwen. Met deze certificering kan de duurzaamheid van nieuwe gebouwen gemeten en beoordeeld worden. 

Hoofdaannemer ‘Aan de Stegge’ heeft Knol Akkrum als onderaannemer geselecteerd omdat zij aan deze Breeam-NL eisen kan voldoen. Binnen Breeam is de ISO-certificering voor de heipalen vereist.

Catharinus van Balen, calculator en werkvoorbereider bij Knol Akkrum: “Wij kozen voor de samenwerking met Haitsma Beton omdat ze de vereiste ISO-certificering bezitten om de prefab heipalen te leveren.”
Ook aannemer ‘Aan de Stegge’ is erg enthousiast. Bart Besemer, projectleider bij dit bedrijf: “We konden snel schakelen met Knol. De communicatie tussen ons, Knol Akkrum en Haitsma Beton verliep prima.”

NEN-ISO 14001:2015 specificeert de eisen van een milieumanagementsysteem, die een organisatie kan gebruiken om haar milieuprestaties te verbeteren. Deze internationale norm is bedoeld voor organisaties die hun milieu verantwoordelijkheden nemen en willen bijdragen aan duurzaamheid.


Artist impression: Aan de Stegge


Foto: Knol Akkrum