Ovale parkeergarage

Ovale parkeergarage en hotel in Hoofddorp

Samen met SADC (Schiphol Area Development Company) en opdrachtgever Necron NL realiseert Ten Brinke Bouw een Steigenberger Intercity Hotel met naastgelegen parkeergarage in Hoofddorp. Zowel het hotel als de parkeergarage hebben een ovale vorm. Haitsma Beton leverde in opdracht van H. van Dieren Hei- en Waterwerken de heipalen voor dit bijzondere project.

 

De heipalen onder zowel het hotel als de parkeergarage zijn geproduceerd door Haitsma Beton. H. van Dieren Hei- en Waterwerken brengt de heipalen aan: een familiebedrijf dat al meer dan 90 jaar bestaat en inmiddels door de derde generatie Van Dieren wordt geleid. In totaal gaat het om 200 heipalen vierkant 45 onder de parkeergarage en 180 heipalen vierkant 45 onder het hotel. De lengte van de heipalen varieert van 14,5 tot 18 meter.

LOCATIE

Hoofddorp

Project informatie

“Dankzij de brede expertise en jarenlange ervaring op funderingsgebied worden wij vaak betrokken bij specialistische funderingswerkzaamheden. Zo ook door Ten Brinke Bouw voor het realiseren van het Intercity Hotel met bijbehorende parkeergarage”, zegt Harry van Dieren. “De uitdaging voor ons in dit project zit in het verwerken van de heipalen die een aanzienlijke dikte hebben en het maatwerk dat gevraagd wordt. Maar ook de logistiek om het werk in juiste banen te leiden en natuurlijk de samenwerking met zowel de aannemer als de heipalenproducent, zijn een uitdaging. Onze samenwerking met Haitsma Beton dateert al vanaf de start van ons bedrijf. De eerste generatie Van Dieren heeft de contacten gelegd.”

Volgens Van Dieren levert Haitsma Beton een kwalitatief goed werkbaar product: “Ze komen ook de gemaakte afspraken na en ze zijn altijd bereid mee te denken in oplossingen en aanvullingen. Ook dit werk verloopt mede dankzij de kwaliteit en kunde van Haitsma Beton en de open communicatie tussen alle partijen uitstekend. Ons aandeel zit er straks op en wij kunnen terugkijken op een voor ons mooi werk en goede samenwerking.” De opening van het hotel en parkeergarage staat gepland voor 2021.