Prefab stadion en tribune

Tribune elementen

Haitsma Beton heeft een grote naam opgebouwd in het ontwerpen en produceren van efficiënte prefab betonconstructies voor stadions en sportaccommodaties. Voor een groot aantal stadions in Nederland heeft Haitsma Beton de 3-treden elementen geleverd.

3-treden elementen

In de meeste gevallen gaat het om een compleet nieuw stadion of tribune. De 3-treden elementen kunnen met een optrede van 400 mm of 540 mm 10,80 meter overspannen. Het gewicht van de elementen is minder dan 10 ton.

Transport

Als een bouwlocatie goed bereikbaar is voor zwaar materiaal, dan is het 3-treden element een succesvol en economisch ontwerp voor tribunes. Bij kleinere tribunes - vaak op bestaande locaties en binnen woongebieden - zal de bereikbaarheid echter niet altijd toereikend zijn om dit type element toe te passen. Daarvoor is ons 1-trede element ideaal. 

1-trede elementen

Dit element is beduidend lichter (en daardoor goedkoper) en dus uitstekend geschikt voor moeilijk toegankelijke locaties. Een standaard element heeft een optrede van 400mm en kan 5,60 meter overspannen. Door het geringe gewicht kunnen de elementen met behulp van een vacuümzuiger gemonteerd worden, waardoor er geen aangietsparingen in het zicht zijn.

Technisch commercieel adviseur

Klaas Ellens

Stadions moeten comfortabel en veilig zijn. Vanuit dat streven biedt Haitsma Beton toegevoegde waarde aan opdrachtgevers en andere bouwpartners. Bel of mail Klaas. Tel: +31 (0)6 10 57 24 25, E-mail: k.ellens@haitsma.nl.