Nieuwe tribune voor RVVH

Tribune-Bouw verzorgde de complete bouw voor de tribune, die plaats biedt aan 237 toeschouwers

Voetbalclub RVVH uit Ridderkerk is trots op de nieuwe tribune die recent is opgeleverd. Er is plaats voor 237 personen, die vanaf nu droog en comfortabel de verrichtingen van deze eersteklasser kunnen volgen. Tribune-Bouw verzorgde de complete bouw.

Vanwege de herinrichting van het sportpark moest de oude Elascon tribune gesloopt worden. Het is het team van Tribune-Bouw gelukt passende nieuwbouw te ontwerpen en te realiseren, die voldoet aan de hoge kwalitatieve en esthetische eisen die werden gesteld. De tribune biedt 237 toeschouwers vrij zicht op het fraaie nieuwe hoofdveld. Ook de verslaggevers en omroepers hebben vanuit een volledig glazen radiokamer een perfect overzicht. Onder de tribune is een grote bergruimte gerealiseerd.

Tribune-Bouw

Een nieuwe tribune straalt het karakter en de ambitie van de club uit en biedt veel comfort. Toch zien veel clubs op tegen het laten bouwen of renoveren van een tribune. Vaak moeten ze zelf aan de slag om relevante bouwpartijen zoals architecten en aannemers te zoeken. Om deze drempel te verlagen hebben LG architecten en Haitsma Beton in 2012 Tribune-Bouw opgericht. “We werken samen met een constructeur, staalconstructiebedrijf en bouwkundig aannemer als vaste partners. De klant wordt hierdoor ontzorgd en kan snel en tegen een scherpe prijs een eigen tribune realiseren. We regelen de vergunningen, ontwerp, realisatie en bouwmanagement. Desgewenst voeren we sonderingen uit om de draagkracht van de ondergrond te bepalen”, aldus architect Jasper van Lammeren van LG architecten. “De samenwerking met Haitsma Beton verloopt al sinds de oprichting heel goed.”

Tribune elementen

De tribune bestaat uit een staalconstructie en betonnen tribune elementen. Haitsma Beton leverde voor de tribune twintig enkeltreeds tribune elementen en tien bloktreden. De standaard werkende lengte van de elementen is 5,60 meter. De aantrede van de elementen is 800 mm en de optrede 400 mm. Via een trap komen de bezoekers eerst op een looppad voor de tribunes, dat aansluit op de trede elementen. Dit pad bestaat uit vier voorlooptrede elementen met een lengte van 5,60 meter en een breedte van 1,10 meter. Daarnaast zijn er acht 2,80 meter lange tredeplaten geleverd, die een staande afscherming vormen op de bovenste rij trede elementen. 


Foto: LG architecten

“We halen het maximale uit het beschikbare budget, zoals de integratie van de berging onder de tribune”, vertelt Van Lammeren. “Ook is er plaats voor een radiokamer en desgewenst regelen we de afbeeldingen van sponsoren op de achterwand van de tribune. Er zijn al diverse clubs naar dit model komen kijken. Ze zijn vooral enthousiast over de uitstraling, hoogte, berging en het radiokamertje. Het is gewoon een fraaie, complete tribune voor weinig geld. En desgewenst kunnen we zonnepanelen op het dak leggen. Doordat de tribune ook weer volledig demontabel is, kun je dus een duurzame, circulaire tribune laten bouwen, die past bij duurzame ambities van een voetbalclub.”

Meer weten over Tribune-Bouw? Kijk op www.tribune-bouw.nl.