Bruggen en viaducten

Geen beperkingen in prefab

Haitsma Beton produceert een grote diversiteit aan prefab betonnen elementen voor infra kunstwerken. Er is keuze uit een groot aantal standaard doorsneden, maar ook  elementen  op maat. Daarnaast kunnen prefab landhoofden, pijlerconstructies voor bruggen en viaducten en natuurlijk kolommen en balken voor allerlei constructies worden geproduceerd. Ook voor heipalen en barriers bent u bij Haitsma Beton aan het juiste adres. One-stop-shopping in de infra dus.

Nederland telt een toenemend aantal bruggen en viaducten waarvan, naast de boven- ook de onderbouwconstructie uit prefab beton bestaat. Steeds meer opdrachtgevers, architecten en aannemers ontdekken de constructieve, esthetische en logistieke voordelen van prefab beton voor boven- en onderbouwconstructies. In Nederland zijn daar inmiddels veel indrukwekkende voorbeelden van. Prefab wint terrein.

Sneller en veiliger

Door prefab toe te passen worden bouwtijd en verkeersoverlast beperkt en kan er weersonafhankelijk worden gewerkt. Ook is de kwaliteit beter beheersbaar bij fabrieksmatige productie. Deze bouwwijze vergt minder personeel, materieel en transportbewegingen. Tevens is een betere risicobeheersing mogelijk, omdat de (veiligheids)risico’s beter geïnventariseerd en gecontroleerd kunnen worden dan bij in het werk gestorte constructies. Prefab bouwt dus beter, sneller en veiliger.

Elk formaat op iedere locatie

Dankzij de hoge hijscapaciteit en unieke hijsinrichting kan vrijwel elk gewicht en elke afmeting worden geproduceerd. In combinatie met moderne mallen en pomptechnieken, kunnen enorme afmetingen en bijzondere vormen geleverd worden. Natuurlijk kunt u ook voor kleine liggers bij Haitsma Beton terecht. Indien gewenst, worden de  elementen vanuit onze insteekhaven aan het Prinses Margrietkanaal over water vervoerd; dat is doorgaans lucratiever en milieuvriendelijker dan wegtransport. Haitsma Beton kent dus geen beperkingen in prefab.

Brede keus

Haitsma Beton levert een brede range aan liggers, zoals: volstortliggers, massieve liggers, railliggers, kokerliggers en specials. Maar ook prefab landhoofden, pijlerconstructies voor bruggen en viaducten en kolommen en balken voor allerlei constructies behoren tot de mogelijkheden. Ook zijn getoogde liggers leverbaar, evenals randliggers. Met de ontwikkeling van deze liggers komt Haitsma Beton tegemoet aan de vraag naar esthetisch verantwoorde liggers en worden de ontwerpmogelijkheden van de architect verder uitgebreid. Haitsma Beton levert niet alleen prefab elementen, maar desgewenst worden ze ook geëngineerd en gemonteerd. Een veilig gevoel: alles in één hand bij een betrouwbare partner.

 

 

Technisch commercieel adviseur

Hendrik Herder

Laat ons meedenken, adviseren en calculeren. Behaal het meest optimale resultaat en betrek ons vroeg in uw ontwerp.

Lees meer