HaiSafe® T3 barrier

Ontworpen als tijdelijke barrier voor situaties waarbij werkzaamheden aan een weg plaatsvinden.

Haitsma Beton heeft een lichtgewicht prefab barrier voor tijdelijke situaties (T3) ontwikkeld die investeren in een voertuigkering rendabeler maakt. De HaiSafe® T3 barrier weegt 1.500 kg en is ruim tien procent lichter dan vergelijkbare prefab barriers. Het systeem is daardoor eenvoudig en snel te (ver)plaatsen en te (de)monteren. Uniek is dat er geen eindverankering nodig is, omdat de HaiSafe® T3 barrier zonder verankering door TNO/TÜV conform NEN-EN 1317 is getest en goedgekeurd. De barrier is tevens voorzien van een CE-markering (KIWA).

Duurzaam

De barrier is door Haitsma Beton vooral ontworpen voor tijdelijke situaties waarbij werkzaamheden aan een weg plaatsvinden. Het systeem is 6 meter lang, 655 mm hoog en slechts 350 mm breed. Door zijn lage gewicht van 1.500 kg (ruim 10 procent lichter dan andere beschikbare systemen) zijn er minder grondstoffen nodig en kunnen er meer elementen per vracht worden aangevoerd (tot 120 meter). Samen met de eenvoudig aan te brengen koppeling kunnen de elementen snel worden geplaatst, ge(de)monteerd en omgezet, ook na een aanrijding. Rubber stroken aan de onderzijde voorkomen eventuele
schade aan vers gedraaid asfalt en garanderen een goede afvoer van regenwater. Dat geldt eveneens voor de bijpassende eindelementen (3.00 meter) die Haitsma Beton ook levert.

Veilig

De HaiSafe® T barrier is een uitermate veilige voertuigkering die met een maximale verplaatsing van 36 cm een zeer geringe werkingsbreedte (W2) heeft naast een gunstige schokindex (ASI A 0,33). Haitsma Beton heeft de hoogte van het element beperkt, waardoor weggebruikers geen ‘obstakelvrees’ meer ervaren en zich veiliger voelen. Bovendien heeft elke barrier een afgeschuinde kopse kant, zodat een streng barriers na montage optimaal onder spanning kan worden gezet om de benodigde stijfheid te realiseren. Reflectoren kunnen middels bijvoorbeeld een magneet eenvoudig worden aangebracht. Ook kunnen kopers hun logo laten instorten om zich te profileren en diefstal te ontmoedigen.

T3 elementen

Type Omschrijving Afmeting
HST-01 Standaardelement 6000mm
HST-01K Koppeling -

 

Technisch commercieel adviseur

Hendrik Herder

Meer weten over de T3 barrier? Bel of mail Hendrik. Tel: +31 (0)651352247, E-mail: h.herder@haitsma.nl