Parkeergarages/-dekken

Dynamisch en efficiënt ontwerpen

Parkeergarages maken onderdeel uit van het totale verkeersbeleid. Daarbij zijn niet alleen locatie en capaciteit, maar ook tarieven en gemiddelde parkeertijd belangrijk. Haitsma Beton inventariseert al deze aspecten en komt met een concept voor het constructieve ontwerp.
Centraal hierin staat een vlotte en veilige verkeersafwikkeling. Het rijden in de garage en het parkeren en uitrijden zijn hierbij de sleutelhandelingen. Daarnaast is een optimale indeling van de beschikbare plot belangrijk en welk type garage meest geschikt is.

Integrale aanpak

Het bouwen van een parkeergarage vereist steeds meer expertise en een strakke coördinatie door de bouwpartners. Haitsma Beton voorziet daarin met specifieke kennis en geïntegreerd projectmanagement, dat het hele proces bestrijkt, van oriëntatiegesprek tot en met oplevering.

Haitsma is een bouwpartner die al in de initiatieffase met de opdrachtgever overlegt. Ook advies omtrent routing en veiligheid, waarbij primair een vlotte verkeersafwikkeling en goede ventilatie na gestreefd wordt. Eventuele problemen worden inventief opgelost en flexibel in het regelen van de montage en het transport, zodat het bouwproces ongehinderd kan doorgaan. Verder  is er met de periodieke rapportages altijd inzage in de voortgang, kwaliteit en kosten van het project.

Dankzij die integrale beheersing en borging van processen is Haitsma Beton NEN-ISO 9001 gecertificeerd.

Betaalbaar maatwerk

Haitsma Beton garandeert een goede prijs-kwaliteitverhouding voor de parkeergarage door het gebruik van TT-platen. Met deze elementen wordt op flexibele wijze degelijke en lichte constructies naar elk ontwerp gerealiseerd. Bovendien zorgt de snelle montage van deze standaard platen voor een korte bouwtijd. Het resultaat: functionele gebouwen met esthetische meerwaarde.

Hoe complex het parkeerprobleem ook is, Haitsma zet de schouders eronder!

Ontwerp: flexibele oplossingen

Parkeerproblemen kunnen op verschillende manieren worden opgelost. Daarbij wordt het ontwerp in grote mate bepaald door het oppervlak en vorm van de locatie, de verkeerssituatie, de gebruikstoepassing en de eisen van de opdrachtgever. Haitsma Beton biedt flexibele oplossingen door standaard componenten zó te gebruiken dat de beschikbare ruimte optimaal wordt benut.

Er is een groot aantal mogelijkheden qua type, indeling en constructieve opzet voor een  parkeergarage. Ook is het mogelijk de onderzijde van de TT-plaat te voorzien van een plafond, dat deze tevens geluiddempend kan worden uitgevoerd. Haitsma Beton kan onder meer de volgende standaard parkeersystemen voor u realiseren:

Interne routing

De verkeersafwikkeling in de garage vereist een doordacht ontwerp. Het gaat om veiligheid, snelheid én duidelijkheid. Daarvoor zijn belangrijk: bewegwijzering, routing, ruime rijbanen en voldoende ruimte voor het parkeren en uitrijden.

Wensen en gebruik

Elke parkeergarage heeft een eigen doelgroep en gebruiksfunctie, wat ook weer eigen wensen meebrengt. Door de combinatie van de plot, doelgroep, functie en wensen is elke parkeergarage uniek. Of het nu gaat om onder- of bovengronds parkeren, Haitsma Beton kan vanaf het begin ondersteunen.

Technisch commercieel adviseur

Hendrik Herder

Hoe complex uw parkeerprobleem ook is, wij zetten onze schouders eronder! Bel of mail Hendrik voor advies, een offerte of meer informatie: Tel: +31 (0)6 513 52247, E-mail: h.herder@haitsma.nl.

Lees meer