Prefab onderbouw

Wilt u bruggen en viaducten sneller en met minder risico’s bouwen? Dan zijn prefab onderbouwconstructies een logische keuze. Steeds vaker worden bruggen, viaducten en onderdoorgangen geheel gebouwd van prefab beton. Zelfs de zwaarste elementen kan Haitsma Beton produceren en transporteren. Niets staat integraal bouwen met prefab beton meer in de weg.

Nederland telt een toenemend aantal bruggen en viaducten waarvan naast de bovenbouw- ook de onderbouwconstructie uit prefab beton bestaat. Steeds meer opdrachtgevers, architecten en aannemers ontdekken de constructieve, esthetische en logistieke voordelen van prefab beton voor onderbouwconstructies. In Nederland zijn daar inmiddels veel indrukwekkende voorbeelden van. Prefab wint terrein.

Sneller en veiliger

Bouwen met prefab gebeurt vaak uit gebrek aan tijd en ruimte op de bouwlocatie. Door prefab toe te passen verkort men de bouwtijd en wordt verkeersoverlast beperkt. Deze bouwwijze vergt minder personeel, materieel en transportbewegingen. Ook is een betere risicobeheersing mogelijk, omdat men de (veiligheids)risico’s beter kan inventariseren en controleren dan bij in situ gestorte constructies. Prefab bouwt sneller en veiliger.

 

De beste kwaliteit

Haitsma Beton produceert onder geconditioneerde omstandigheden hoogwaardige prefab elementen, ook van zeer hoge sterkte beton. Om de kwaliteit van onze producten te garanderen stellen wij hoge eisen aan ons kwaliteitszorgsysteem. In alle projectfasen vinden intensieve controles plaats. Tijdens de productie checken wij nauwkeurig op grondstoffen, mengsels, mallen, dekking, wapening, betontechnologie, oppervlaktestructuur en eindproduct. Onze prefab is van topkwaliteit.

Elk formaat op iedere locatie

Zelfs de zwaarste betonnen elementen kan Haitsma Beton produceren én transporteren. Voor onderbouwconstructies zijn wij gespecialiseerd in pijlerconstructies en onderslagbalken, maar wij produceren ook funderingspoeren en landhoofden. Alle elementen worden gestort van zelfverdichtend beton (zvb). Ook kunnen wij met deze producten voldoen aan CUR Aanbeveling 100 voor Schoonbeton. Dankzij onze hoge hijscapaciteit en unieke hijsinrichting kunnen wij vrijwel elk gewicht en elke afmeting aan. In combinatie met onze moderne mallen- en pomptechnieken zijn wij in staat enorme afmetingen en bijzondere vormen te leveren. Indien nodig vervoeren wij de elementen vanuit onze insteekhaven aan het Prinses Margrietkanaal over water; dat is doorgaans  lucratiever en milieuvriendelijker dan wegtransport. Haitsma Beton kent geen beperkingen in prefab.

Technisch commercieel adviseur

Hendrik Herder

Prefab onderbouw is niet alleen mooier. Het is daarnaast kwalitatief hoogwaardig. Bovendien is het veiliger en sneller wanneer wij uw prefab onderbouw produceren en monteren.