Prefab onderbouw

De snelste en veiligste weg naar bruggen en viaducten

Als u bruggen, viaducten en onderdoorgangen sneller en met minder risico's wilt bouwen, is de keuze voor prefab onderbouwconstructies een logische en verstandige beslissing. Steeds vaker worden complete bruggen en viaducten opgetrokken uit prefab beton, zelfs de meest massieve elementen worden met precisie en efficiëntie door Haitsma Beton geproduceerd en getransporteerd. Prefab beton is de drijvende kracht achter integrale bouwprojecten.

In Nederland is een groeiend aantal bruggen en viaducten waarvan niet alleen de bovenbouw, maar ook de onderbouwconstructie volledig bestaat uit prefab beton. Steeds meer opdrachtgevers, architecten en aannemers herkennen de constructieve, esthetische en logistieke voordelen van prefab beton voor onderbouwconstructies. In Nederland zijn er al talloze indrukwekkende voorbeelden van prefab constructies die de skyline verfraaien. Prefab beton is een logische keuze voor de onderbouw.

Snelheid en veiligheid

Het gebruik van prefab beton is vaak een uitkomst vanwege tijdsdruk en ruimtebeperkingen op bouwlocaties. Prefab toepassen verkort de bouwtijd aanzienlijk en minimaliseert overlast voor het verkeer. Deze bouwmethode vereist minder arbeidskrachten, materieel en transportbewegingen. Bovendien maakt prefab bouwen een effectievere risicobeheersing mogelijk, omdat (veiligheids)risico's beter kunnen worden geïdentificeerd en gecontroleerd dan bij ter plaatse gestorte constructies. Prefab beton staat synoniem voor sneller en veiliger bouwen.

Uitmuntende kwaliteit

Haitsma Beton produceert hoogwaardige prefab elementen onder gecontroleerde omstandigheden, zelfs van zeer sterk beton. Wij stellen hoge eisen aan ons kwaliteitszorgsysteem om de kwaliteit van onze producten te waarborgen. Intensieve controles vinden plaats in alle fasen van het project. Tijdens de productie wordt zorgvuldig gekeken naar grondstoffen, mengsels, mallen, dekking, wapening, betontechnologie, oppervlaktestructuur en het eindproduct. Onze prefab beton is synoniem voor topkwaliteit.

Elk formaat, elke locatie

Haitsma Beton heeft de expertise en capaciteit om zelfs de zwaarste betonnen elementen te produceren en te transporteren. Onze specialisatie ligt in pijlerconstructies, onderslagbalken, funderingspoeren en landhoofden voor onderbouwconstructies. Al onze elementen worden gestort met zelfverdichtend beton (zvb), en we kunnen voldoen aan de CUR Aanbeveling 100 voor Schoonbeton. Dankzij onze indrukwekkende hijscapaciteit en unieke hijsvoorzieningen kunnen we vrijwel elk gewicht en elke afmeting aan. Met moderne mallen- en pomptechnologieën zijn we in staat om immense afmetingen en unieke vormen te leveren. Indien nodig vervoeren we de elementen via onze insteekhaven aan het Prinses Margrietkanaal over water, wat doorgaans kostenefficiënter en milieuvriendelijker is dan wegtransport. Bij Haitsma Beton zijn er geen beperkingen als het gaat om prefab beton. Wij maken uw visie werkelijkheid.

Technisch commercieel adviseur

Hendrik Herder

Prefab onderbouw is niet alleen mooier. Het is daarnaast kwalitatief hoogwaardig. Bovendien is het veiliger en sneller wanneer wij uw prefab onderbouw produceren en monteren.