Optimaal funderen met prefab heipalen

De meest economische en betrouwbare manier van funderen? Voorgespannen prefab heipalen van Haitsma Beton! Vooral voor grotere diameters en heipalen met extra voorzieningen (bijv. kopwapening, ribbels, spuitlans en extra voorspanning) is dat het juiste adres. Ontwikkelen, engineeren, produceren en transporteren van heipalen op basis van jarenlange expertise en ervaring. Elke aannemer of heier kan dus optimaal funderen.

Kwaliteit van ontwerp tot en met aflevering

Haitsma Beton levert kwalitatief hoogwaardige heipalen, op elke bouwplaats. Indien gewenst, transport per schip vanuit de eigen insteekhaven aan het Prinses Margrietkanaal. Zo bespaart u kosten en wordt het milieu minder belast. Engineers berekenen voor elke situatie de optimale heipaal, conform Criteria 73. Zij houden rekening met uw (complexe) uitvoeringswensen en aanvullende eisen ten aanzien van bijvoorbeeld betonsterkte, voorspanning en duurzaamheid én creëren de beste oplossingen.

Om de kwaliteit van alle producten te garanderen hanteert Haitsma Beton een strikt kwaliteitszorgsysteem. Deze integrale kwaliteitszorg komt tot uitdrukking in het ISO 9001-certifcaat en  KOMO attest-met productcertificaten. Tevens is Haitsma Beton in bezit van het milieucertificaat 14001. Transparantie over prestaties: via het kwaliteit registratiesysteem kan de orderstatus (druksterkte, productiedatum, enz.) online ingezien worden.

Haitsma Beton produceert ook andere prefab elementen, zoals bijvoorbeeld pijlers en liggers. Eén leverancier volstaat dus voor al uw prefab beton. Dat is, net als de korte communicatielijnen binnen de organisatie, heel efficiënt en scheelt tijd en geld.

Producten en innovaties

Haitsma Beton is gespecialiseerd in de grotere diameters heipalen (vierkant 29 en dikker). Dankzij de enorme productiecapaciteit kunnen in korte tijd grote aantallen heipalen geproduceerd worden. Met flexibele mallen kunnen de gewenste diameters eenvoudig en snel geproduceerd worden. Alle heipalen worden van zelfverdichtend beton (zvb) gemaakt, waardoor een optimale verdichting van het betonmengsel gerealiseerd wordt. De gecontroleerde productiecondities maken deze prefab heipalen tot de meest economische en betrouwbare manier van funderen, zonder verrassingen. Ze hebben een betere prijs-kwaliteitverhouding dan andere soorten palen. Als pionier in prefab ontwikkelt en produceert Haitsma Beton ook heipalen met extra voorzieningen (bijv. kopwapening, ribbels, spuitlans en extra voorspanning). Zo is de koppelpaal (twee paaldelen met een ingestorte, stalen bajonetkoppeling) een uitkomst bij krappe en slecht toegankelijke bouwlocaties of wanneer het gebruik van lange heipalen of een zware heistelling niet mogelijk is.

De Hailight® of holle heipaal, is 30 procent lichter dan een massieve heipaal, maar heeft dezelfde constructieve kwaliteit. Door minder beton voor dezelfde diameter paal te gebruiken, wordt zowel het gewicht als de transport- en de kraankosten gereduceerd. Dat levert milieutechnisch, logistiek en financieel voordeel op. Verder kunnen de heipalen bijvoorbeeld ook van in- of uitwendige ribbels worden voorzien. Haitsma Beton denkt mee bij elke funderingsvraag; informeer gerust naar de mogelijkheden.

Coördinator verkoop heipalen

Jacquelien Outhuyse

Ik wijs de klant op de minimaal vereiste specificaties, zodat hij niet teveel betaalt. Het geld gaat tenslotte de grond in.

Lees meer