HGKP-Haitsma Gebogen Koker Profiel

In de wereld van infrastructuur- en wegontwerp worden de basisprincipes van kokerliggers gevolgd. Echter, om te voldoen aan de esthetische eisen van moderne wegontwerpen, nemen we een creatieve wending met horizontaal gebogen liggers, wat resulteert in een fraaie architectonische uitstraling. Deze vloeiende, gebogen lijnen voegen een onmiskenbaar fraai uiterlijk toe aan het geheel.

De focus bij deze unieke liggers ligt op zowel de visuele aantrekkingskracht als de technische aspecten:

Architectonische Uitstraling

De horizontale kromming van de liggers zorgt voor een buitengewoon esthetische dimensie in wegontwerpen. Het samenspel van de vloeiende lijnen voegt een visuele aantrekkingskracht toe die bijdraagt aan de algehele schoonheid van een project.

Technische Overwegingen

Bij het werken met gebogen liggers zijn straal en gewicht van cruciaal belang. Een te kleine straal kan leiden tot instabiliteit, wat noodzaakt tot extra maatregelen, zoals anti-kantelvoorzieningen. Echter, door de prefab elementen voldoende breed te maken en het zwaartepunt binnen het element te houden, kan dit probleem deels worden opgelost.

Wij begrijpen dat elk project uniek is en specifieke ontwerpvereisten met zich meebrengt. Wij staan klaar om met u samen te werken om de ideale oplossing te vinden die niet alleen aan technische specificaties voldoet, maar ook een architectonisch meesterwerk creëert. Neem vandaag nog contact met ons op om uw specifieke ontwerp tot leven te brengen en te voorzien van die onderscheidende, architectonische touch die het verdient. Samen kunnen we zorgen voor een naadloze integratie van techniek en esthetiek in uw project.

Specificaties HGKP-ligger

 Overspanning 15 tot +40 meter
 Standaardbreedte 1480 / 1980 mm
 Werkende breedte 1500 / 2000 mm
 Toogbrug mogelijk Nee
 Druklaag benodigd Nee, compleet dek
 Constructie Statisch bepaald & statisch onbepaald (gerber ligger)
 Maximale kruisingshoek 60°
 Waaierende dekken mogelijk Nee
 Oplegmaterialen Oplegblokken 
Bijzonderheden Minimale boogstraal ca. 200 meter

 

hgkp-liGGER

DOWNLOAD

Documentatie HGKP ligger (horizontaal gekromde kokerliggers)