HRP & HRP-XL Haitsma Railligger Profiel

Wanneer de constructiehoogte geen beperking vormt in het ontwerp van de weg, biedt de mogelijkheid om te kiezen voor HRP-(XL) liggers, ook wel bekend als railliggers, een economische en doeltreffende oplossing.

De HRP-(XL) ligger vertegenwoordigt een harmonieuze combinatie van prefab en in-situ elementen, waarbij de voordelen van beide benaderingen optimaal worden benut. Een cruciaal kenmerk van het gebruik van HRP- (XL)liggers is het concept van "verloren bekisting," wat betekent dat de bekisting die wordt gebruikt bij het gieten van het beton in het werk achterblijft.

Het integreren van HRP- (XL)liggers in een project biedt een reeks voordelen en mogelijkheden. Laten we enkele van deze voordelen nader bekijken:

Kosteneffectiviteit

HRP-(XL) liggers vertegenwoordigen een kosteneffectieve oplossing omdat ze profiteren van de efficiëntie en precisie van prefabelementen en tegelijkertijd het gebruik van in-situ beton mogelijk maken. Dit kan resulteren in besparingen op arbeid, tijd en materiaal.

Snelle installatie

Door de prefabelementen en verloren bekisting is de installatie van HRP-(XL) liggers doorgaans sneller dan traditionele constructiemethoden. Dit versnelt het project en minimaliseert de impact op de weggebruikers.

Maatwerk

HRP-(XL) liggers kunnen worden aangepast aan de specifieke eisen van een project. Dit maakt ze geschikt voor diverse toepassingen en ontwerpen, waardoor flexibiliteit wordt geboden bij het voldoen aan unieke projectbehoeften.

Het gebruik van HRP-(XL) liggers is een slimme keuze voor projecten waarbij de constructiehoogte geen belemmering vormt. Het biedt niet alleen een kosteneffectieve oplossing, maar ook een snelle en duurzame constructiemethode die voldoet aan de moderne eisen voor efficiëntie en maatwerk in de weg- en infrastructuurbouw. Bij Haitsma Beton begrijpen we het belang van deze geavanceerde oplossingen en zijn we er trots op om onze expertise te delen en bij te dragen aan de succesvolle voltooiing van uiteenlopende projecten.

Specificaties HRP-ligger

 Overspanning  15 tot 45 meter
 Standaardbreedte  1180 en 1480 mm
 Werkende breedte  1200 en 1500 mm
 Toogbrug mogelijk  Nee
 Druklaag benodigd  Ja
 Constructie  Statisch onbepaald & statisch bepaald
 Maximale kruisingshoek 40-45°
 Waaierende dekken mogelijk Ja
 Oplegmaterialen Oplegblokken, neopreen oplegstrook, oplegblokken

 

HRP & HIP LIGGER, RAILLIGGERS

 DOWNLOAD

Documentatie HRP, HRP-XL, HIP
Doorsnede HRP ligger