Barriers

De betonnen barrier, het voertuigkerende systeem van Nederland.

Jarenlang worden betonnen geleide barriers gebruikt voor tijdelijke of permanente toepassingen in plaats van vangrails. Het uitgekiende barrier-ontwerp van Haitsma Beton is een internationaal succesverhaal. 

Als auto's van de weg afraken en tegen worden gehouden door een bermbeveiliging constructie moet de energie geleidelijk worden geabsorbeerd, totdat de auto stilstaat. Dan blijven de gevolgen van een ongeval met snelheid namelijk relatief beperkt. Maar lang niet overal is naast de weg voldoende ruimte beschikbaar om de geleideconstructie uit te buigen. De prefab barrier van Haitsma Beton vormt hier een uitkomst. 

Montage

Haitsma Beton monteert de betonnen barriers. De opdrachtgever moet alleen zorgen voor een hoofdmaatvoering en een voldoende vlakke ondergrond van bij voorkeur asfalt. De barriers worden direct vanaf de vrachtwagen gemonteerd. Als het om grote hoeveelheden gaat wordt er een depot in de buurt van het werk gemaakt, van waaruit de barriers worden getransporteerd. Uitgangspunt is dat er vrij kan worden gewerkt en dat de vrachtwagens naast elkaar opgesteld kunnen worden. In de barrier zitten heftrucksparingen voor de klemmen van de montagekraan.

Opslag

Elementen mogen maximaal driehoog worden gestapeld in het depot en tussen de barriers onderling wordt oplegmateriaal toegepast. Het depot dient verhard te zijn en goed bereikbaar en berijdbaar met ons materieel. Het depot moet in de nabijheid van het werk gesitueerd zijn.

Technisch commercieel adviseur

Hendrik Herder

Voor iedere situatie een veilige oplossing. Bel of mail Hendrik. Tel: +31 (0)651352247, E-mail: h.herder@haitsma.nl