Utiliteitsbouw

Ook voor de totstandbrenging van een gebouw bent u bij Haitsma Beton aan het juiste adres. Wij leveren draagstructuren met bijv. balken, kolommen en TT-platen voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, parkeergarages, scholen, studentenhuisvesting en kantoren. Onze focus ligt voornamelijk op de grotere en/of zwaardere en/of voorgespannen betonelementen.

TT-platen (ziekenhuis)

TT-platen hebben met hun voorspanning een relatief laag eigen gewicht en kunnen hoge belastingen opnemen. Met deze slanke en bijzonder sterke elementen kan de ruimte boven de plafonds beperkt worden. Tussen de ribben van de TT-platen is ruimte voor allerlei leidingen die een ziekenhuis nodig heeft, van luchtbehandeling tot regenwaterafvoer. Ook kunnen in de flens met druklaag eenvoudig sparingen en instortvoorzieningen aangebracht worden. Tevens kunnen al veel voorzieningen in de vloer meegenomen worden, ankerrails, doorvoersparingen in allerlei maten, elektraleidingen, hwa, etc. om een nog hoger bouwtempo te realiseren.

De TT kan door zijn sterkte een ondersteuningsvrije overspanning aan, afhankelijk van de hoogte tussen de 7 à 25m. Met de TT kunt u een hoog bouwtempo realiseren. Hierdoor heeft u geen complete stempelramen nodig die de bouwplaats belemmeren. Informeer naar onze mogelijkheden.

Wij denken graag met u mee om tot de ideale oplossing te komen!

Prefab gevangeniscellen

Haitsma Beton heeft 667 prefab cellen voor Consortium Pi2 gemaakt: een samenwerkingsverband van Ballast Nedam en Royal Imtech die ‘Zaandam’ bouwen. Het overgrote deel van de opdracht bestaat uit meerpersoonscellen. Elke cel is een compleet geheel met een vloer, wanden en een dak. Het wordt casco afgeleverd op de locatie waarna onder meer kabels en leidingen en sanitair worden gemonteerd. 
Dit soort systeembouw kent minimale toleranties en stelt hoge eisen aan de driedimensionale engineering en aan de productie. Voor het laatste worden speciale mallen gebruikt. Vloeren, daken en sanitaire tussenwanden worden apart gestort. De wanden worden daarna aan de vloer gestort. Elke module heeft zes wanden. Na het ontkisten worden de schachtwanden geplaatst, het dak gemonteerd en alle voegen afgegrout. Op de locatie wordt het casco voorzien van elektra en vloerverwarming, een sprinkler en beveiliging en deur/kozijnen.

Accountmanager parkeergarages, utiliteitsbouw, stadions & tribunes

Klaas Ellens

Uw utiliteitsbouw project, onze uitdaging. Van complexe oplossingen tot enorme bulkproducties. Haitsma Beton kan het.