A9-BaHo Montage KW05

Bijzonder kunstwerk met maar liefst 117 kokerliggers.

Afgelopen weekend markeerde een mijlpaal in het imposante A9-BAHO project! Haitsma Beton B.V. heeft met trots de eerste montage voltooid voor haar opdrachtgever Veenix, waarbij de prefab voorgespannen kokerliggers werden geïnstalleerd voor de eerste fase van het KW05-Viadukt over de Beneluxbaan.

Dit bijzondere kunstwerk omvat maar liefst 117 kokerliggers, variërend in lengte van 16 tot 43 meter en in gewicht tussen de 50 en 110 ton. Wat dit project echt uniek maakt, is de combinatie van dwarsfasering en dwarsvoorspanning, de imposante geluidschermen die zullen worden toegevoegd, talloze in te storten voorzieningen voor tramleidingen, verlichting en andere essentiële hulpvoorzieningen, en niet te vergeten de uitdaging van de beperkte ruimte om deze enorme balken op hun plek te hijsen.

 

Alle planningen zijn vlekkeloos verlopen dankzij de nauwe samenwerking met van der Meijden, Sarens. Tensa gaat namens Haitsma Beton het dek zal afspannen. We kijken uit naar het vervolg van dit project in 2024 en 2025, waarin het kunstwerk verder zal worden gemonteerd. Samen maken we dit technisch hoogstaande en indrukwekkende project mogelijk! 

Montage foto's