Over

Menig bouwwerk bevat prefab producten van Haitsma Beton

Het bedrijf is met ruim honderd jaar expertise een solide factor voor de bouw en infrastructuur van Nederland en omringende landen. Die positie is vooral te danken aan pioniersgeest en de ambitie klantgericht te denken en te leveren. En door het vertrouwen van vele opdrachtgevers wordt op deze manier bijgedragen aan een duurzaam en veilig bestaan.

Maatwerk van formaat

Haitsma Beton is een Fries bedrijf dat door Jurjen Haitsma in 1905 werd opgericht. Sindsdien zijn de activiteiten enorm gegroeid. Inmiddels heeft Haitsma Beton zich gespecialiseerd in het optimaal ontwerpen en produceren van prefab betonnen elementen, barriers en heipalen. Wordt er maatwerk geleverd, waaronder grote en zware elementen met een afwijkende vorm én worden deze producten toegepast voor bruggen, viaducten, stadions, parkeergarages, gebouwen en wegen. Geen uitdaging te groot!

Design & Construct

Haitsma Beton is totaalleverancier in prefab beton. Naast de fabricage wordt ook de engineering verzorgd, waarbij aan de engineeringcriteria (Criteria 73) voldaan wordt. Ook (constructie-)advies en het regelen van het transport en de montage. Haitsma Beton werkt graag intensief samen met andere bouwpartners en opereert steeds vaker op basis van Design & Construct contracten. Deze complete aanpak is de garantie om ontwerp en uitvoering te optimaliseren.

Dynamische organisatie

Bij Haitsma Beton werken ongeveer 90 mensen. Door onze no-nonsense benadering en platte organisatiestructuur kan er snel en tijdig geleverd worden. De kwaliteit van Haitsma valt of staat met betrokken en deskundige medewerkers die meedenken, afspraken nakomen en vraagstukken oplossen. Daarom wordt er bewust in de opleiding en begeleiding van medewerkers geïnvesteerd. 

Moderne productie

Haitsma Beton beschikt over een eigen betoncentrale en zes productiehallen met modern materieel en een hoge hijscapaciteit. Met de spaninrichting van 90 meter kunnen zelfs zeer lange voorgespannen liggers geproduceerd worden. Diverse productiesystemen zijn onlangs vernieuwd, waardoor sneller en efficiënter, maar ook schoner, energiezuiniger én Arbo-vriendelijker, gefabriceerd kan worden. Bovendien kan er prima voldaan worden aan esthetische eisen en wordt zelfverdichtend beton (ZVB) gebruikt voor alle producten. En de eigen insteekhaven en unieke ligging aan het Prinses Margrietkanaal, maken transport over water mogelijk, wat doorgaans lucratiever en milieuvriendelijker is.

Gegarandeerde kwaliteit 

Om de kwaliteit van processen en producten te garanderen hanteert Haitsma Beton een strikt kwaliteitszorgsysteem. Er worden controles uitgevoerd tijdens alle projectfasen, van calculatie tot ná oplevering. Ook qua productie wordt op alle voorgeschreven aspecten getoetst, zoals grondstoffen, mallen, dekking, wapening, betontechnologie, oppervlaktestructuur en eindproduct. Integrale kwaliteitszorg blijkt ook uit het ISO 9001 certificaat en de certificeringen van alle producten en diensten.

Technisch innovatief

Haitsma Beton is een actieve speler in de markt voor prefab beton. De innovatiekracht draagt in belangrijke mate bij aan de identiteit: vooraan willen lopen in ontwikkeling. Voortdurend bezig zijn nieuwe en betere producten en procedés te ontwikkelen, afgestemd op veranderende marktbehoeften, wet- en regelgeving en technische inzichten. Deze pioniersmentaliteit levert regelmatig toonaangevende innovaties van Haitsma Beton op, zoals:

 • de eerste prefab betonproducent in Nederland die voor alle producten zelfverdichtend beton gebruikt;
 • de langste betonnen liggers (69 meter overspanning) ter wereld voor de havenbrug in Wanssum; 
 • de holle heipaal (Hailight®) van zelfverdichtend beton. Deze innovatie bespaart door zijn lichte constructie naast materiaal ook transport- en kraankosten (lichtere heistelling); 
 • de modulaire, demontabele parkeergarage op basis van TT-platen; 
 • de eerste prefab voorgespannen brugliggers van geopolymeer beton.

Maatschappelijk verantwoord 

Haitsma Beton gaat verantwoord om met mens en milieu. Zo schoon en energiezuinig mogelijk te produceren (o.a. water recyclen) en te transporteren (ook over water). Ook wordt er dagelijks gestreefd naar veilige en gezonde werkomstandigheden voor de medewerkers. Duurzaam ondernemen is een belangrijke pijler onder het voortbestaan van dit bedrijf. Daarnaast 

Wilt u bouwen met prefab beton? Haitsma Beton neemt elke uitdaging aan en levert de volgende prefab producten:

 • heipalen (alle afmetingen en lengtes; snelle levering, eventueel per schip); 
 • barriers (grootste productiecapaciteit van Nederland); 
 • bruggen en viaducten (van klein tot de grootste); 
 • stadions en tribunes (van klein tot groot); 
 • parkeergarages (ook modulair); 
 • prefab onderbouw (prefab pijler elementen); 
 • industriebouw (bijv. pipe racks of steigers); 
 • specialiteiten: elementen met afwijkende vorm en/of hoog gewicht.