Zwolle, tribune PEC Zwolle

Uitbreiding tribune PEC Zwolle

In de zomerperiode is de Fred Patrick-tribune in het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle uitgebreid richting veld. In opdracht van bouwbedrijf Wessels Rijssen heeft Haitsma Beton in zeer korte tijd de tribune elementen geleverd. In 2016 werd de noordtribune al uitgebouwd richting veld.

De thuisbasis van PEC Zwolle biedt door de uitbreiding nu plaats aan 14.000 toeschouwers. En dat was nodig want de voetbalclub heeft één van de hoogste bezettingsgraden in de eredivisie. Elke wedstrijd is uitverkocht of nagenoeg uitverkocht, waardoor de capaciteit niet meer toereikend was.
Al eerder werd door bouwbedrijf Wessels Rijssen de zogenoemde “Marten Eibrink”-tribune aan de noordzijde (kopse zijde) uitgebouwd. Deze tribune is toen over de gehele breedte met zeven rijen uitgebouwd naar maaiveldniveau. De uitbreiding loopt nog iets de hoek om naar de oosttribune aan de lange zijde. In aansluiting daarop is nu de gehele oosttribune met eveneens zeven rijen uitgebouwd. En wederom leverde Haitsma Beton de tribune elementen. De tijdelijke tribune die aan de oostzijde het gat naar het veld vulde, is nu verplaatst naar de zuidzijde van het stadion.

LOCATIE

Zwolle, stadion PEC

Project informatie

Tribune elementen

Haitsma Beton leverde voor dit project 108 enkeltreeds tribune elementen (totale lengte: 600 meter) en 70 bloktreden. De aantrede van de elementen is 800 mm en de optrede 400 mm. De standaard werkende lengte is 5,40 meter. Ook werden nog 36 tredeplaten geleverd, die op de bovenste rij de aansluiting verzorgen met de onderzijde van de bestaande tribune.
Tussen opdracht en productie van de eerste elementen zat maar drie weken. “In het betaalde voetbal heb je maar weinig tijd om een stadion te verbouwen. In mei 2018 was de competitie afgelopen en op 4 augustus 2018 werd de nieuwe tribune al geopend voor de eerste oefenwedstrijd, voorafgaand aan het nieuwe voetbalseizoen. In die korte tijd heeft Haitsma Beton de elementen geëngineerd, geproduceerd en getransporteerd”, zegt projectleider Hans Weststrate van Haitsma Beton. Leuk wapenfeitje: de tribune elementen moesten vanaf de parkeerplaats bij de winkels over het tribunedak heen naar het veld gehesen worden.